Суперкомплекс за очи!

GamaHelp Vision

Суперкомплекс за очи!

Формула, създадена да подкрепя и подпомага здравето на очите и доброто зрение.

Приложение:

Оказва благоприятен ефект върху зрението при:

уморени и претоварени очи;

продължителна работа с компютър или синдрома „компютърно зрение“;

продължителна работа на изкуствено осветление и нощно шофиране;

употреба на контактни лещи;

възрастови физиологични изменения на очите;

диабетици, пушачи и хора, работещи в замърсена или суха/запрашена среда;

Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Количество:
- +
10.00 лв.

Описание на продукта

pdfУведомление GamaHelpVision490.31 KB

Съставки: за 1 капсула – максимален дневен прием:

Рибено масло (ЕPА/DHA = 33/22),
от което Омега-3 мастни киселини 250 mg
560 mg
Таурин 50 mg
Очанка - стрък (Herba Euphrasiae, extr.), 10:1 50 mg
Черна боровинка - плод (Fructus Myrtili, extr.), 4:1 50 mg
Витамин С 30 mg
Лутеин 20% 25 mg
Витамин Е 20 mg
Зеаксантин 10% 10 mg
Цинков оксид (Zinc oxide) 7.50 mg
Мед (меден цитрат) 1.30 mg
Указание за употреба

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула дневно, преди хранене. За оптимален ефект се препоръчва прием на продукта минимум 3 месеца.

Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Важно

Продуктът да не се използва от малки деца, бременни и кърмещи жени. Да не се използва при съответна алергия.

Продуктът да се съхранява на защитено от пряка слънчева светлина място, недостъпно за малки деца.

Опаковка

GamaHelp vision - опаковка с 30 меки желатинови капсули.

Съставки

ribeno-maslo

Съдържа Омега-3 мастни киселини, от които ейкозапентаенова /EPA/ и докозахексаенова /DHA/ киселина, в съотношение 33/22. Това са незаменими мастни киселини, които човешкото тяло не произвежда и трябва да се приемат допълнително. Основната биологична роля на полиненаситените мастни киселини е изграждането на клетъчните мембрани, като се подобрява тяхната подвижност и пропускливост. Клинични изследвания показват, че DHA е необходима за нормалното функциониране на ретината и също така участва в синтеза на зрителния пигмент родопсин.

С възрастта в очната ретина се натрупват молекули на токсични вещества, което води до отслабване и увреждане на зрението. Рибеното масло неутрализира токсичните молекули, не допуска тяхното натрупване в ретината и така зрението се съхранява в добра форма. Приемът на рибено масло съдейства за прекратяване на дегенеративните процеси в ретината, присъщи за по-възрастните хора.

Аминокиселина с многостранно въздействие. Подобрява клетъчната активност, действа като антиоксидант, подобрява паметта и концентрацията, намалява токсините в тялото, необходим е за усвояването на мазнините, регулира кръвното налягане. Тауринът се съдържа в ретината и представлява защитен пигмент. Недостигът му води до отслабване на имунната система и увреждане на ретината.

ochanka

Билката намира широко приложение в народната медицина за профилактика и лечение на очни неразположения и болести. Богата на витамините А, В и С, тя служи за подобряване зрението на хора в по-напреднала възраст. Притежава противовъзпалителни свойства и се използва при конюктивити, възпаление на слъзните канали, ечемик, повишена уморяемост на очите и др.

cherna-borovinka

Лечебните свойства на боровинката отдавна се използват в народната медицина и не напразно е наречена „горската лечителка“. Голяма част от нейните качества се дължат на съдържанието на полифеноли и по специално на антоцианините, които придават на плодовете синьо-лилав оттенък. Тези вещества имат съдоукрепващи свойства, предпазват от атеросклероза, забавят процеса на стареене на организма. Боровинките имат изразено антибактериално и противоанемично действие. Плодовете съдържат витамини от групата В, танини, желязо, мед, манган. В днешното „компютърно“ време, черната боровинка е истински дар за преуморените и претоварени очи. Антоцианините подпомагат синтеза на зрителния пигмент родопсин и повишават чувствителността на ретината. В резултат се повишава издръжливостта на очите на натоварване, подобрява се зрението в тъмното.

vitamin-cИзпълнява множество важни функции в човешкия организъм, като подпомага възстановителните и защитни процеси, притежава противовъзпалително и противоалергично действие. Витамин С не се синтезира от организма и затова трябва да се набавя с храна или добавки. Той е мощен антиоксидант и е от съществено значение при предпазване от редица очни заболявания. Помага на организма да подържа здравината на съединителната тъкан, включително подпомага структурирането на колагена, който се намира в роговицата и стъкловидното тяло на окото. Витамин С заздравява костите, кожата и кръвоносните съдове, както и малките капиляри в ретината. Витамин С играе и важна роля, като усилва действието на витамин Е.

Това са каротеноиди – естествени мастно разтворими пигменти, които се съдържат в ретината. В централната част – макулата, преобладава зеаксантинат, докато в периферната ретина преобладава лутеинът. И двете субстанции играят основна роля за поддържане здравето на очите. Каротеноидите са мощни антиоксиданти и предпазват клетките от оксидатевен стрес, причинен от свободните радикали. Лутеинът и зеаксантинът не се синтезират от човешкия организъм и се набавят единствено с храната. Научни изследвания изясняват тяхната роля при предпазване от макулна дегенерация, за защита ретината на окото, като блокират увреждащото действие на синята светлина, за намаляване риска от развитие на катаракта. Тези два пигмента подобряват зрителната острота, предпазват очите от вредните въздействия на околната среда, спомагат за редуциране на промените в очите при умора и стареене.

Vitamin EМощен антиоксидант, който помага да се укрепят и защитят мембраните на клетките в цялото тяло от действието на така наречените свободни радикали. Витамин Е предпазва очите от факторите на околната среда, които могат да причинят увреждане на зрителния орган. Също така играе съществена роля при забавяне процесите на стареене, които са особено важни при зрителните органи, от гледна точка на отслабване на зрението.

Важен микроелемент със съществена роля за растежа и развитието на човешкото тяло. Оказва благоприятен ефект върху нервната система, паметта и концентрацията. Съдейства на антиоксидантните ензими в борбата им със свободните радикали. Предпазва от дегенерация на макулата и нощна слепота.

Микроелементът Мед е изключително важен за доброто здравословно състояние на човешкия организъм. Медта играе важна роля в редица физиологични и биохимични метаболитни процеси и влиза в състава на много ензими. Допринася за нормалното функциониране на нервната система и отговаря за финната моторика. Спомага за предпазване на клетките от оксидативен стрес и от медна анемия. Комплексът цинк/мед е жизнено необходим за да се забави процеса на макулна дегенерация и загуба на зрението. Медта е отговорна и за производството на кожния пигмент меланин, който придава цвета на кожата, косата и очите.

За връзка с нас

0879 550875