Когато бях дете, много обичах баба да ми разказва приказки за далечни и екзотични места. Присядахме вечер до бумтящата печка и тя започваше…

Полинезия – едно далечно, красиво и екзотично място в Тихия океан, събрало в себе си множество острови. На тях живеели хора с необикновена култура, чиито традиции били изпълнени с тайни, необичайни красоти и вълшебства.

Част от това вълшебство било растението нони, чийто плод, обикновен на вид, носил в себе си безценни лечебни свойства. Преди около 2000 години, това чудодейно растение попаднало на остров Таити и на други Тихоокеански острови. Как точно станало това и до днес е загадка, но Полинезия се оказала превъзходен дом за нони. Полинезийците започнали своето разселване по новопоявилите се острови.

Тогава, Хавай Ноа, предводител на едно от тези племена, заселил островна група, носеща неговото име и до днес. Придвижването ставало с канута, на които нямало възможност за много багаж. Ето защо те взели само най-ценните вещи и най-полезните растения – 27 на брой, които нарекли „кану растения“, защото били жизнено необходими за храна и лечение. Нони било едно от тези растения.

Древните полинезийци използвали всички части на растението, от корените до плодовете. При дълги плавания го използвали като тоник за бодрост, когато имали рани, правили лапи от плода за да изтеглят гнойта, при треска и главоболие го използвали против болката, а когато имали проблеми със ставите, като противовъзпалително. Те знаели и умело използвали лечебните свойства на плода нони, който днес е известен като „древният аспирин“.

По целия свят, във всяка култура, в продължение на векове, се използват билкови и натурални продукти от народната медицина.
Днес ние сме по-ангажирани от всякога, чрез силата на природата, да помогнем на хората да живеят по-здрав, по-дълъг и пълноценен живот.
GamaHelp Arthro е хранителна добавка, събрала на едно място богатството, както на българската природа, така и на далечните екзотични места. Действието на българската шипка и полинезийското нони, усилихме с комбинация от вещества, доказали се в борбата за здравето на ставите, костите и мускулите. За движение с лекота!

Контакти

гр. София 1113 ул. Николай Хайтов, №2, вх. Б, офис 1Б
02/494 97 39
     087 955 0811
office@gamavita.com
GamaVita

GamaHelp arthro®

gamahelp

Движи се с лекота!

За здрави стави, кости и мускулен тонус!

Формула, създадена да подкрепя и подпомага дейността на целия опорно-двигателен апарат.

ПОРЪЧАЙ