Защо диетите не действат?

Осем най-често срещани заблуди за отслабването! 

Втора заблуда:

kantar

 „Храните с ниско съдържание на мазнини са по-полезни за здравето и ни помагат да отслабнем“. Всички се бяхме хванали на тази въдица! На пръв поглед това твърдение също има смисъл: консумирането на мазнини ви кара да пълнеете и запушва артериите. Но истината е, че от хранителните мазнини нито се пълнее, нито артериите се запушват (е, естествено, има и мазнини, които го причиняват, и затова трябва всячески да ги избягваме). Като цяло, диетите с ниско съдържание на мазнини усилват усещането за глад, влияят зле на кръвната захар и водят до напълняване и дори до опасни състояния като инсулинова резистентност, смущения в настроението, проблеми с жлъчния мехур и преддиабетно състояние. Диетите с ниско съдържание на мазнини могат дори да ни състарят преждевременно! Разбулването на заблудата, че храните с ниско съдържание на мазнини са по-здравословни, е ключово за контрола върху метаболизма ни, но понеже са ни промивали мозъка толкова дълго време, тази заблуда може да се окаже една от най-трудните за преодоляване.

Мазнините не са  виновника за килограмите. 

Килограми в излишък се трупат, когато приемаме повече калории, отколкото можем да изгорим. Източниците на тези калории са без значение. Не лишавайте организма си от прием на мазнини, а от прием на храни с високо калорийно съдържание, които не ви дават нужните хранителни вещества.  Имаме предвид любимите пастички, сладоледи и чипсове – те не захранват организма ви.

be712332af6de0310e61033a18a5c6d9

 

Приемайте здравословни мазнини

Храните, които съдържат здравословни мазнини (ненаситени), са растителните масла – зехтин, фъстъчено, царевично, слънчогледово масло, ядки и семена, авокадо, както и по-мазните риби като сьомга и риба тон. Тези храни съдържат Омега 3 мазнини, които са полезни за организма.

Как да намалите приема на наситени мазнини?

Не е възможно и не е нужно да бъде ограничен изцяло приемът на наситени мазнини, тъй като дори полезните храни, като ядките и рибата, съдържат малки количества вредни мазнини. Намалете консумацията на краве масло, сирене, кашкавал и червено месо. Те съдържат голямо количество наситени мазнини. Това, разбира се, не означава, че трябва изцяло да се спре приемът на тези храни, но да бъде в умерени количества.

Следва продължение...

Използвана литератута: Сара Ванс " Идеалният метаболизъм", Тиери Ертог " Хормонална диета"

mangosteen fruitsbottle logo

Нутрафорю Мангостин е 100% натурален, стандартизиран екстракт във веган капсули, едно супер мощно оръжие, дадено ни от природата срещу стреса, хормоналния дисбаланс, наднорменото тегло и преждевременното стареене. 

Нутрафорю Мангостин е толкова мощен, защото работи в клетката и действа на нано-ниво!

Поръчай на телефон 0879550875 или ТУК.

Контакти

гр. София 1113 ул. Николай Хайтов, №2, вх. Б, офис 1Б
02/494 97 39
     087 955 0811
office@gamavita.com
GamaVita

GamaHelp arthro®

gamahelp

Движи се с лекота!

За здрави стави, кости и мускулен тонус!

Формула, създадена да подкрепя и подпомага дейността на целия опорно-двигателен апарат.

ПОРЪЧАЙ