Защо диетите не действат?

 

poznyakov10 faktov o metabolizme 1

 

Чудили ли сте се защо някои хора ядат каквото си поискат и не напълняват, докатo вие качвате половин килограм дори само като помиришете парче торта? Или защо, независимо от строгата диета и активните физически упражнения, така и не успявате да се отървете от излишните мазнини, лепнали се точно в областта на талията? Или може би отслабвате, но после бързо си връщате изгубените килограми?

Не бива да се примиряваме с мисълта, че „сме си такива, каквито сме“.

Често зад нашите ежедневни проблеми – умора, трудно сваляне на килограми, раздразнителност, потиснатост, безсъние, суха и повяхнала кожа – се крие един хормонален дисбаланс, който тежи както на настроението ни, така и на физиката ни. Лицето ви е заоблено като пълна луна? Усещате постоянна умора?

Нашият метаболизъм оказва съществено влияние върху всичко: работата на клетките ни, глада, хормоните, каналите на детоксикация, енергията, риска от заболявания, остаряването и разбира се, теглото ни. Хората, които могат да си хапват спокойно торта, без да напълняват, просто имат по-добър метаболизъм. Жена, която изглежда по-млада от друга на същата възраст, вероятно има по-балансиран метаболизъм. Човек, който тренира във фитнес залата, но не може да отслабне, изпитва ефекта от неправилния метаболизъм. Много хора се самообвиняват, че им липсва достатъчно воля или че не могат да задържат постигнатото тегло, но това, което не знаят, е... че са се провалили не те, а се е провалил начинът им на хранене.

Броим калории, изключваме мазнините, ядем умерено, опитваме се да спортуваме повече и да приемаме по-малко количество храна. Правим го, защото са ни казали, е така ще отслабнем. За съжаление, повечето от тези подходи не дават резултат или дори по-лошо – вредят ни, като засилват усещането за глад, забавят метаболизма ни, повишават кръвната захар и влияят отрицателно на хормоните. Въпреки че спазването на диета и намаляването на калориите може в краткосрочен план да бъде ефикасно за някои хора, ако не регулираме метаболизма си, отслабването ще бъде краткотрайно. Нека се спрем на някои от основните причини за неуспеха на диетите.

Осем най-често срещани заблуди за отслабването

Първа заблуда:

 

7585 max

„Всекидневно трябва да приемаме по-малко калории, отколкото изгаряме“. Математически погледнато, съветът има смисъл: внасяме по-малко калории, отколкото изразходваме, и отслабваме. Пресмятането на калории щеше да дава чудесен резултат, ако тялото ни беше калкулатор. За съжаление, не е така. Първо, калориите не са еднакви: мастната калория се различава от въглехидратната по начина, по който се обработва от организма. Хормоните ни си взаимодействат различно с различните видове калории. Ако те не работят правилно, както е при състояния като инсулиновата или лептиновата резистентност, тялото няма да се справя ефективно с разграждането на някои видове калории. Броенето на калории е безсмислено, ако метаболизмът е дебалансиран. Прекаленото лишение може да доведе и до обратен на желания резултат, защото в отговор метаболизмът се забавя, получава се йо-йо ефект, а в някои случаи се стига и до загуба на мускулна маса.

Следва продължение...

Използвана литератута: Сара Ванс " Идеалният метаболизъм", Тиери Ертог " Хормонална диета"

mangosteen fruitsbottle logo

Нутрафорю Мангостин е 100% натурален, стандартизиран екстракт във веган капсули, едно супер мощно оръжие, дадено ни от природата срещу стреса, хормоналния дисбаланс, наднорменото тегло и преждевременното стареене. 

Нутрафорю Мангостин е толкова мощен, защото работи в клетката и действа на нано-ниво!

Поръчай на телефон 0879550875 или ТУК.

Контакти

гр. София 1113 ул. Николай Хайтов, №2, вх. Б, офис 1Б
02/494 97 39
     087 955 0811
office@gamavita.com
GamaVita

GamaHelp arthro®

gamahelp

Движи се с лекота!

За здрави стави, кости и мускулен тонус!

Формула, създадена да подкрепя и подпомага дейността на целия опорно-двигателен апарат.

ПОРЪЧАЙ