5 причини, които не позволяват да отслабнем

Най-често спонтанното качване на килограми се свързва с неправилно хранене и застоял начин на живот. Въпреки че, това са най-честите причини, особено след зимният период, има и други фактори, които влияят на бързото напълняване и не позволяват да се отървем от излишните килограми.
5 причини са водещи често да губим борбата с наднорменото тегло.

Съобразено ли е храненето с нуждите и начина ви на живот?
Начинът на хранене се определя от пола, възрастта, структурата на тялото и активността. Това, което помага на едни да отслабват, може да не помага на други. Метаболизмът на всеки човек е специфичен и трябва да изберем правилен начин на хранене съобразно него и индивидуалният ритъм на живот.

Липсата на сън води до напълняване!

insomniya 600x330

Според най- новите изследвания, хигиената на съня намалява с 35% риска от напълняване. Лягайте си винаги по едно и също време. Добре е да се спим по 7-8 часа през нощта, без прекъсване и в пълно спокойствие.

Стресът е причина N1 да не можем да отслабнем.

Адреналинът и кортизолът са двата хормона на надбъбречните жлези, които първи реагират на нивата на стрес. Кортизолът кара организма да разгражда гликогена от черният дроб и освобождава глюкоза в кръвта. По този начин се повишават нивата на кръвната захар. За това една от най-честите причини за отключване на диабет тип II е стресът. Друга вреда от стреса е изчерпването на някои минерали и витамини. На първо място са магнезий, калий, цинк, витамин С, витамините от група В. Кортизолът предизвиква изхвърлянето на калий и магнезий. Всички те са успокоителни и са нужни за производство на енергия. За да избягваме ситуациите на стрес и напрежение, трябва да се стараем да гледаме положително на нещата. Да се движим повече и да излизаме по-често навън. Да се срещаме с приятни хора и да общуваме пълноценно, за да можем да се разтоварваме.

Пиете ли достатъчно вода?

4260602c6902f9e72d513207ab9a576f L

Ако искате да отслабнете, трябва да пиете много вода. Всички биохимични реакции протичат в течна среда, където електролити, хормони и молекули свободно могат да се придвижват. Колкото по-малко вода пиете, толкова повече организмът ви се стреми да я задържи. Пийте по няколко глътки на равни интервали. Не чакайте да ожаднеете, защото това означава, че вече сте силно дехидратирани.

Въпрос на хормони!

Tips to Lose weight

Както видяхме, не винаги наднорменото тегло се дължи на неправилни навици. Много по-често е въпрос на хормони. Хормоналният дисбаланс води до резки промени с метаболизма и метаболитен синдром, стресът води до същото, плюс хронично безсъние, което е ключов елемент в напълняването. В определени моменти от живота, като бременност, менопауза и др., също възникват сериозни промени в хормоните, които водят до натрупване на повече килограми.

Когато причината за напълняването е хормонален дисбаланс, една диета с драстично намаляване на храната би довела до още по-голям стрес от една страна, до още по-голям метаболитен дисбаланс от друга и до рязко понижаване на хормоналните нива на серотонин, от трета. Организмът влиза в омагьосан кръг и налице е само един йо-йо ефект. Ситуацията ни изглежда напълно безизходна.

Природата обаче винаги се стреми към равновесие и има своите природни решения за всичко
Ние ви предлагаме един натурален продукт от един супер плод – Мангостин, който има уникални за природата биомолекули - биофлавоноидите ксантони. Ксантоните работят на клетъчно ниво и повлияват почти всички биологични механизми на организма, отговорни за здравето. Те регулират хормоните и хормонния баланс на всички нива, от тяхното производство до правилното им употреба. Така Мангостин повлиява процеса на отслабване и старене многостепенно, а именно:

1. Контролира апетита, като абсорбира захари, въглехидрати и мазнини, защото е богат на фибри!
2. Увеличава енергията, като ускорява разграждането на мазнините!
3. Повлиява здравословно нивата на кръвната захар, като от една страна повлиява производството на инсулин, а от друга ускорява трансформацията на глюкозата в енергия.
4. Балансира метаболизма и нивата на стрес, многостранно!
5. Увеличава хормона на щастието!
6. Подмладява и изчиства клетките от радикали и токсини и катализира процеса на синтез на колаген, затова е познат още като „еликсир на младостта“!

mangosteen fruitsbottle logo

Нутрафорю Мангостин е 100% натурален, стандартизиран екстракт във веган капсули, едно супер мощно оръжие, дадено ни от природата срещу стреса, наднорменото тегло и преждевременното стареене.
Поръчай на телефон 0879550875 или ТУК.

Контакти

гр. София 1113 ул. Николай Хайтов, №2, вх. Б, офис 1Б
02/494 97 39
     087 955 0811
office@gamavita.com
GamaVita

GamaHelp arthro®

gamahelp

Движи се с лекота!

За здрави стави, кости и мускулен тонус!

Формула, създадена да подкрепя и подпомага дейността на целия опорно-двигателен апарат.

ПОРЪЧАЙ